Tvilight introduceert op NB-IoT / Cat-M1 gebaseerde slimme straatverlichtingscontrollers

TVILIGHT, Europa's marktleider op het gebied van slimme straatverlichtingsoplossingen, breidt zijn portfolio van outdoor lighting controllers (OLC) uit met een state-of-the art IoT-node, de OpenSky. Deze nieuwe controller is ontwikkeld en gebouwd volgens de door 3GPP ontwikkelde wereldwijde telecom standaarden NB-IoT en Cat-M1. Hiermee biedt de OpenSky een uitstekende dekking met groot bereik, grote beschikbaarheid en een sterke beveiliging, kortom een toekomstbestendige basis voor een Smart City.

Licht en beheersgemak

Tvilight heeft bij de ontwikkeling van de OpenSky's zoveel mogelijk gekozen voor open systemen, om een eenvoudige en naadloze integratie met andere smart systemen te kunnen realiseren en vendor-lock-ins te voorkomen.

"Onze OpenSky OLC's maken gebruik van gestandaardiseerde mobiele netwerken. Hierdoor selecteren ze automatisch het best beschikbare telecomnetwerk om direct verbinding te maken met een centraal managementsysteem (CMS)", aldus Chintan Shah, CEO/ CTO bij Tvilight.

Ook de hardware en software van de OpenSky's zijn ontwikkeld op basis van open standaarden, zoals D4i, API en Talq2.0. Hierdoor worden alle data uit de smart driver eenvoudig beschikbaar gemaakt in de door de gemeente gekozen lichtmanagementsoftware of asset management software. De OVL-beheerder krijgt hiermee nog beter inzicht en sturing op zijn huidige én toekomstige lichtareaal.

Automatische inbedrijfstelling

Het installeren van de OpenSky is heel eenvoudig. Installatiepartijen kunnen de OLC's eenvoudig plug-and-play "klikken" op compatibele armaturen, zonder speciaal gereedschap of training. De controllers maken daarna, direct en automatisch, verbinding met het CMS middels een ingebouwde GPS-chip, waardoor het niet meer nodig is om de nodes handmatig in bedrijf te stellen. Ze zijn klaar om te schakelen of te dimmen, commando's te ontvangen, notificaties te versturen en waardevolle gezondheidsinformatie van de armatuur aan te leveren.

10-jarige dataconnectiviteit

OpenSky IoT controllers bieden uitstekende value-for-money aan gemeenten. "Ze worden geleverd met tal van functies, plus een 10-jarige dataconnectiviteit. Verder zijn ze beschikbaar in NEMA- en Zhaga-varianten om een bredere armaturencompatibiliteit te garanderen. Het is een perfecte Smart City straatverlichtingsoplossing die snel en eenvoudig te implementeren is in de hele stad", voegt Heide Jeuken, CCO/ COO bij Tvilight, toe.

OpenSky IoT zal vanaf 01 december 2020 verkrijgbaar zijn bij Tvilight en zijn business partners.

Meer informatie kunt u vinden op:


x

Editie 2021