Mobiliteit

In deze uitzonderlijke tijd kiest beursorganisator ExpoProof ervoor om Mobiliteit als aparte sector toe te voegen aan Vakbeurs Openbare Ruimte. De oorspronkelijk geplande editie van Vakbeurs Mobiliteit, op 25 november 2020 in Expo Houten, komt hiermee te vervallen.

Vanwege covid-19 was de beursorganisatie al in een eerder stadium genoodzaakt om de oorspronkelijk voor eind september geplande editie van Vakbeurs Openbare Ruimte te verplaatsen naar december 2020. Daarmee zouden beide vakbeurzen binnen een week na elkaar hebben plaatsgevonden. In een tijd waarin met name beursorganisatoren een grote verantwoordelijkheid hebben bij het vinden van een subtiele balans tussen gezondheid enerzijds en economisch belang anderzijds, wil ExpoProof zich volledig kunnen focussen op één evenement.

Het thema mobiliteit richt zich als speciale sector onder meer op de uitdaging om steden toegankelijk en bereikbaar te houden.

Hoe houden we Nederland mobiel?

Zelfrijdende auto's, MaaS, drones, hyperloops, slimme parkeergarages. Deze innovaties lijken soms verre toekomstmuziek, maar gemeenten in Nederland bereiden zich al voor op deze onvermijdelijke (en noodzakelijke) veranderingen. En tegelijkertijd moet onze huidige infrastructuur veilig, toegankelijk en duurzaam blijven.

Welke ontwikkelingen moet u in de gaten houden? En hoe vertalen we het grote aanbod van innovatie naar implementatie? Kortom, hoe houden we Nederland mobiel?

x

Editie 2021