Weed Free Service

Weed Free Service uit Kollum is het eerste bedrijf dat sinds enige tijd actief is met de heet-water-methode. Hiermee kan op een 100 procent milieuvriendelijke methode alle onkruid ingeperkt en beheerd worden.

Per 1 januari 2016 is het gebruik van Glyfosaat (Round- up) in openbaar groen verboden. Door publieke en private organisaties is gezocht naar aanvaardbare alternatieven als heet water, hete lucht en borstelen. Deze zijn inmiddels op de markt gekomen.

Praktisch
Bestrijdingsapparatuur bestaat in allerlei soorten en maten, groot en handzaam. Weed Free Service, dat al stevig investeerde in apparatuur, maakt gebruik van zowel grote als kleinere systemen. Het voordeel van een klein systeem is dat het ingezet kan worden op plaatsen waar grote apparaten moeilijk of helemaal niet kunnen komen. Denk hierbij aan nauwe doorgangen, smalle fietspaden of verscheidene openbare ruimtes in steden.

Actief in heel Nederland
De belangstelling voor deze aanpak is boven verwachting. In onderaanneming is Weed Free Service (op uur-, contract- of projectbasis) al actief voor een flink aantal bedrijven, instellingen en gemeenten in Fryslân en Groningen, maar ook in de rest van Nederland. Ook Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer mag tot de clientèle gerekend worden.

x

Editie 2021