NL Greenlabel

NL Greenlabel staat voor een meetbaar duurzame leefomgeving. We beheren een integraal concept van duurzaamheid dat urgente opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie, verlies van biodiversiteit en maatschappelijk draagvlak met elkaar verbindt. Op basis van dit model kunnen onafhankelijke Experts en assessoren duurzaamheid inzichtelijk maken.

Dankzij onze integrale methodiek kunnen we dit brede begrip van duurzaamheid vertalen in tastbare resultaten. Gebieden, terreinen, tuinen, maar ook producten en materialen worden op onafhankelijke wijze beoordeeld op basis van hun waarde voor mens en natuur. In een leesbaar rapport wordt een vakkundige beoordeling gecombineerd met inzicht in kansen en leemten om duurzamer te werk te gaan. Zo haalt NL Greenlabel ambities op het gebied van biodiversiteit, klimaatbestendigheid en gezondheid uit de sfeer van vrijblijvendheid en kunnen aantoonbaar gezonde en duurzame woon-, werk- en leefomgeving worden gerealiseerd. Doordat het meetbaar wordt, is het mogelijk om gericht te sturen en ambities te borgen.

Daarnaast zijn we trots op een uitgebreid netwerk van meer dan 200 partners. Organisaties uiteenlopend van hoveniers, adviesbureaus, leveranciers en onderwijsinstellingen hebben zich aangesloten, omdat ze zich kunnen vinden in onze missie om de leefomgeving groener en duurzamer te maken. Tevens waakt Stichting Eerlijk Buitenleven en de Wetenschappelijk Raad van Advies ervoor dat onze inzichten voortdurend worden beproefd en verbeterd.

In cijfers uitgedrukt:

  • 3 Green Deals
  • Meer dan 80 gelabelde producten en materialen
  • Meer dan 200 partners
  • Meer dan 40 gelabelde Gebieden en Terreinen
  • Wetenschappelijke Raad van Advies met 10 topwetenschappers
  • Meer dan 50 Ambassadeurs Leefbare Stad opgeleid met Van Hall Larenstein
  • Meer dan 20 NL Terreinlabel Experts opgeleid met IPC De Groene Ruimte

Contact

Jesse de Klerk
Jesse de Klerk
E. j.deklerk@nlgreenlabel.nl
T. 0637430653
x

Editie 2021